Centrul Sana Mentis - Servicii

Echilibru si armonie pentru viata ta

Servicii de evaluare psihologica

  • Avize psihologice pentru Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap (adulti sau copii)
  • Evaluare cognitiva
  • Evaluarea starii de sanatate mintala
  • Evaluarea personalitatii


Psihoterapie individuala pentru adulti si copii

Psihoterapia consta in aplicarea unei serii de tehnici si interventii specifice fiecarui client sau tip de afectiune semnalata. In centrul nostru puteti beneficia de servicii de pshihoterapie individuala pentru urmatoarele tipuri de probleme: depresie, anxietate (atacuri de panica, anxietate generalizata, anxietate de sanatate, anxietate sociala, fobii specifice), tulburare obsesiv compulsiva, tulburari de alimentatie, disfunctii sexuale, tulburare bipolara.

Psihoterapie de cuplu

Aest tip de psihoterapie abordeaza situatiile de criza ce pot aparea in cadrul unui cuplu, propunandu-si, dupa caz, restabilirea comunicarii dintre parteneri, dezvoltarea abilitatilor de gestionare a conflictelor, depasirea problemelor legate de dinamica sexuala, etc. Prin metode si tehnici specifice, psihoterapeutul faciliteaza procesul de optimizare a calitati vietii in doi.

Consiliere si programe de psihoeducatie

Consilierea psihologica este o interventie de asistare si indrumare a persoanelor aflate intr-un impas, pe o perioada determinata. Obiectivul interventiei poate fi: depasirea unei situatii de criza, gasirea unor solutii, ameliorarea unor tensiuni interpersonale sau prevenirea unor probleme de sanatate mintala. Psihoeducatia se adreseaza persoanelor care sufera de probleme de sanatate mentala, precum si familiilor acestora. Interventia poate fi individuala sau de grup si urmareste informarea corecta privind problema de sanatate, identificarea tipului de terapie adecvata,  a strategiilor adaptative de coping si gestionare a situatiilor dificile precum si realizarea unui plan de prevenire a recaderilor.

Hipnoterapie

Terapia prin hipnoza este o practica psihoterapeutica particulara ce utilizeaza transa, vazuta ca o stare naturala, modificata a constiintei. In transa apar fenomene spontane de solutionare a unor provocari psihice, somatice, emotionale sau comportamentale. Abordarea clinica a acestui fenomen adresezeaza si potenteaza cele mai profunde resurse ale unui individ, blocate de tipare dezadaptative de gandire sau functionare si utilizeaza ca unealta principala sugestiile hipnotice.

Psihoterapie de grup

Este o forma de pshihoterapie ce se adreseaza grupurilor formate din 6 pana 10 participanti care prezinta probleme comune: depresie, alcoolism, divort, abuzuri, etc. Grupurile sunt coordonate de catre unul sau doi specialisti care, dincolo de tehnicile clasice ale psihoterapiei, faciliteaza comunicarea si invatarea interpersonala, oferind, astfel, fiecarui individ, posibilitatea de a fi influentat si inspirat de catre strategiile adaptative si de succes ale celorlalti participanti.